Nieuw collectief voor stedenbouw en openbare ruimte

Hallo wereld! Vanaf 1 september 2020 is blau actief als gloednieuw collectief voor stedenbouw en openbare ruimte.

Zes ontwerpers en onderzoekers bundelen in blau hun krachten. Samen nemen ze meer dan eeuw kennis en ervaring mee uit hun voorgaande bureaus. In hun nieuwe samenwerkingsverband zullen klimaatadaptatie en circulariteit, groen en blauw, meer dan ooit voorop staan. Daaraan voegen ze hun specifieke ontwerphouding toe, gericht op de ruimtelijke ervaring van de burger als eindgebruiker.

Daniel Ruigrok
Als stedenbouwkundig ontwerper geniet hij van gebiedseigen ingrepen. Karaktervol en menselijk, maar ook logisch en functioneel. Idee en draagvlak ontstaan in gesprek en middels een inzichtelijke schets. Het perspectief is daarbij het publieke domein.

Danny Edwards
Met de modernste software en technieken legt Danny de potenties van een plangebied bloot. Sociaal, economisch en ruimtelijk. Aan inhoudsloze schoonheid heeft hij een broertje dood. Zijn po√ęzie heeft een grammatica.

Frank de Volder
Is een stedenbouwkundige met affiniteit voor architectuur en openbare ruimte. Hij hecht grote waarde aan ruimtebeleving en klimaatadaptatie. Frank’s ontwerpen zijn nuchter en doeltreffend. Ze maken de bestaande stad beter.

Jessica Hammarlund-Bergmann
Jessica’s kracht ligt in ontwerpend denken: Het tot stand brengen van vruchtbare samenwerking en inspirerend debat. Ze kent de grillen van de markt en snapt het belang van scherp prioriteren om een plan gerealiseerd te krijgen.

Pim Vervuren
Hoe voelt een plek aan? Past de plek in zijn sociale, ruimtelijke en ecologische context? Pim ontwerpt vanuit aanwezige kwaliteiten. En neemt opdrachtgevers, belanghebbenden en omwonenden open mee om plannen gerealiseerd te krijgen.

Meer weten over ontwerp en onderzoek, met oog voor de grote thema’s van nu? Neem contact op met blau via email, linkedin, of telefoon.