Plan Voedselpark in Pakhuis de Zwijger

Aanstaande maandag 8 mei presenteren mede-initiatiefnemer Natasha Hulst, stedenbouwkundige Danny Edwards en landschapsarchitecte Bonnie Chopard in het plan Voedselpark Amsterdam – Oogst voor de Toekomst. Daarin pleiten zij voor écht groene en sociale keuzes.

Om te beginnen in de Lutkemeer. Er is in Amsterdam geen andere plek waar op zulke grootte [60 hectare], én op fietsafstand echte verbinding tussen stad en platteland kan ontstaan. Nergens rond Amsterdam ligt zulke vruchtbare kleigrond. In deze polder daarom géén verdozing, maar een agro-ecologisch landschapspark. Met lef en visie kan Amsterdam zich ontwikkelen tot internationaal koploper op het gebied van stadslandbouw en klimaatadaptatie.

Het plan wordt gesteund door duizenden Amsterdammers en experts op het gebied van duurzaamheid, landbouw, korte ketens, klimaat en communitybuilding. De tijdsgeest is veranderd. Grijpt de gemeente deze unieke kans? Of blijft ze vasthouden aan verouderde plannen voor grootschalige distributiedozen, van 20 jaar geleden?

Kom maandag dus naar Pakhuis de Zwijger. De presentatie start om 20:00u.. Met onder andere fragmenten uit de film MEER! en veel ruimte voor discussie.